Construïm totes juntes una República catalana amb nom de DONA

Ens trobem immerses en un món molt patriarcal en el qual la dona ha d’adaptar-se constantment per tal de poder ocupar el lloc que li correspon. No és fàcil anar driblant els constants paranys que fan que el nostre esforç no tan sols es concentri en la tasca a desenvolupar, sinó també a donar-nos presència.
 
És habitual que en les reunions de treball i en d’altres àmbits de representació social, la dona hagi de lluitar per no tenir un paper transparent. I no per manca d’aptituds, sinó per la conducta dels que les envolten. Cal donar-nos visibilitat, comptar amb la complicitat de totes les dones, establir mecanismes perquè la nostra veu sigui escoltada en igualtat de condicions que els homes. No és una tasca fàcil ni agradable. Però a l’igual que les dones que ens han precedit (les nostres àvies, les nostres mares, etc.), hem de continuar reinvindicant el nostre espai.  Cal trencar els sostres de vidre per aconseguir una societat més plural, més rica, més justa i àmplia en la qual la dona tingui un paper molt important. La força, el talent, l’escolta, la mirada femenina estableix un àmbit d’acció i una manera de fer les coses més pragmàtiques, amb més sensibilitat. La conjunció de les diferents formes d’actuar ens podran oferir una societat més oberta, més sensible, més empàtica i més plural per caminar conjuntament cap a una República de país.
La mirada de les dones i el seu paper en una societat cada vegada més immersa en la lluita de poder seran peces claus per construir totes juntes una República catalana amb nom de DONA amb majúscula.
Ara és el moment de caminar totes juntes. Ara és el moment de República Catalana en femení!
 
Rosa Funtané, diputada d'Esquerra Republicana a la Diputació de Barcelona

Article publicat a https://www.diba.cat/es/web/erc-am/-/construim-totes-juntes-una-republica-catalana-amb-nom-de-dona