• No vols caldo? Tres tasses

  Des de la Secretaria de la dona D’ERC volem manifestar el nostre rebuig i profunda decepció per l’aprovació d’euro per recepta i del copagament farmacèutic. Tal com cita l’article 25.1 de la Declaració Universal dels Drets humans : 1. Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri la seva salut, el seu benestar i el de la seva família, especialment quant a alimentació, a vestit, a habitatge, a atenció mèdica i als necessaris serveis socials; tota persona té dret a la seguretat en cas de desocupació, malaltia, invalidesa, viudetat, vellesa o en d'altres casos de pèrdua dels mitjans de subsistència a causa de circumstàncies independents de la seva voluntat.

 • Jordà: 'La crisi econòmica comporta una davallada en l’ús dels anticonceptius i posa en risc el dret a accedir a l’anticoncepció d’última generació'

  La diputada d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Teresa Jordà, ha presentat una proposició de no llei, en el que demana al Govern Espanyol que augmenti el finançament dels mètodes anticonceptius per garantir el dret de les dones a accedir als mètodes per a la regulació de la fertilitat. Segons Jordà la crisi econòmica comporta una davallada en l’ús dels anticonceptius i posa en risc el dret a accedir a l’anticoncepció d’última generació com a via per a la prevenció dels embarassos no desitjats.

 • Dia Internacional de la Salut de les Dones

  Una vegada més, ERC se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Salut de les Dones. Es va fixar el 28 de maig com a Dia Internacional de la Salut de les dones per la necessitat de trobar una data que posés al mig del debat polític tot allò relacionat amb la qualitat de vida de les dones, els seus drets sexuals i reproductius, els serveis i l’assistència mèdica a les dones, en despertés la consciència social i, a la vegada, promogués canvis que garantissin la salut de les dones al món.

 • Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament

  Un cop més, ERC se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, que es commemora cada 24 de maig des de l’any 1982, quan centenars de milers de dones es van organitzar contra les armes nuclears i la carrera armamentística. En un conflicte armat, el 90 % de les víctimes és població civil. D’aquest percentatge, gairebé tot són dones i infants. Durant els conflictes armats, els atacs als drets humans de les dones, com ara l’assassinat, la violació, l’esclavitud sexual i l’embaràs forçat, s’utilitzen com a arma de guerra.

 • Esquerra celebra el consens per avançar en la lluita contra la violència masclista i per la igualtat entre homes i dones

  Carme Capdevila ha celebrat l’aprovació de la moció que permetrà avançar en campanyes de sensibilització i actuar contra la violència masclista envers les dones que malauradament augmenta amb noves víctimes d’agressions La diputada d’Esquerra Carme Capdevila s’ha felicitat pel fet que a iniciativa del grup parlamentari el Parlament de Catalunya ha provat una moció que permetrà avançar en les polítiques de sensibilització i lluita contra la violència masclista. Capdevila afirma que ‘la realitat exigeix no baixar la guàrdia en cap moment perquè malgrat els avenços dels últims anys s’estan reproduint situacions de desequilibri entre dones i homes i ara és més necessari que mai seguir apostant per millorar la situació de les dones en tots els àmbits’.

 • Dones amb tots els drets

  Enguany fa 101 anys de la primera commemoració del 8 de març com a Dia internacional de la Dona. Una data d'homenatge i reivindicació al moviment a favor dels drets de les dones que ens permet manifestar les desigualtats encara existents actualment. Fa més d'un segle que aquest dia reivindiquem la igualtat dels drets entre homes i dones i, és ben cert, que hem avançat, però encara no hem assolit i estem lluny de l’objectiu de la plena igualtat, perquè una cosa són els drets legals i una altra de ben diferent, els assolits.

 • Esquerra insta el Govern a adoptar mesures excepcionals davant l’increment de dones mortes víctimes de la violència masclista

  Carme Capdevila ha celebrat l’aprovació aquesta tarda de la sol•licitud de compareixença de la presidenta de l’ICD a la comissió d’Igualtat de les Persones. La diputada d’Esquerra presentarà una moció al proper Ple del Parlament instant el govern aprendre una sèrie de mesures d’acció i planificació urgents. La diputada d’Esquerra Carme Capdevila s’ha felicitat pel fet que a iniciativa del grup parlamentari la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i la representant de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, Montserrat vila, compareixeran al Parlament per poder debatre sobre les mesures que es duen a terme contra la violència masclista.

 • Dia Internacional de la Igualtat Salarial

  En el Dia Europeu per a la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, les JERC i Esquerra volem posar de manifest la persistència d’importants desigualtats retributives per raó de sexe i la importància de la superació d’aquesta -sovint indirecta i invisible i que atempta contra els drets fonamentals de les dones- per tal d’assolir la igualtat real entre dones i homes en el mercat de treball. Si bé el mateix Tractat de Roma, constitutiu de la Unió Europea, incorpora com un dels seus principis fonamentals la igualtat retributiva dels treballadors i les treballadores, a dia d’avui constatem que encara ens queden molts reptes pendents.

 • Europa té nom de dona

  Sovint em pregunten perquè faig política I sempre hi responc el mateix: faig política perquè vull canviar aquest model de societat que invisibilitza les dones i les considera, massa vegades, ciutadanes de segona; faig política perquè vull fer-la jo i que no la facen contra mi; faig política pel present i futur dels meus fills... I dels vostres. Gràcies a la lluita feminista de les darreres dècades, avui som una mica més lliures, però, a causa de les onades neoliberals, els nostres drets, ja no són nostres: han estat segrestats per la dreta més retrògrada.