• Meritxell Serret

  Meritxell Serret: “L’1 d’octubre votarem per allunyar-nos de la repressió que estem patint”

  a consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació participa en l’acte de la campanya pel Referèndum que Esquerra Republicana ha celebrat a Pardines   La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat des de Pardines que “l’Estat està demostrant la poca cultura democràtica que té. Per tant, el proper 1 d’octubre sortirem tots a votar per demostrar quina classe de país volem, allunyant-nos absolutament de la repressió que estem patint”.

 • Núria Marín: Un sí a la solidaritat, a la igualtat d'oportunitats

  República, paraula de gènere femení. No és una casualitat aquesta coincidència, paraules com solidaritat,equitat, igualtat, conciliació, justícia, tenen també gènere femení i  defineixen el nostre Sí a la República. Un sí a la solidaritat, a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, un sí a l'equitat salarial, a una real i efectiva conciliació de l'horari laboral i la vida en família. Una República amb tants models de família com maneres d'estimar i compartir projectes de vida siguem capaços d'imaginar.

 • Olga Palahí Palafrugell

  Una República en pro de la igualtat

  “La República Catalana té nom de Dona”. I què vol dir aquest eslògan? Doncs que la República Catalana ha de ser una oportunitat i una eina per treballar més efectivament en pro de les dones, i en pro de les polítiques d’igualtat efectiva entre gèneres. Les últimes lleis aprovades al Parlament de Catalunya en aquest tema també han sigut tombades pel Tribunal Constitucional Espanyol, com els plans d’igualtat a la feina, les mesures contra l’assetjament sexual, i l’equitat en l’organització sindical i negociacions pels treballadors, entre altres.

 • Núria Gavarró

  Valls per una igualtat de gènere real

  L’Ajuntament de Valls ha aprovat el III pla de polítiques de gènere i d'igualtat de Valls, que constitueix un conjunt ordenat d’objectius i mesures que ens han de permetre desenvolupar una estratègia integral orientada a millorar i equilibrar la situació de dones i homes a Valls a partir d’una anàlisi de diagnosi prèvia d’aquesta situació. Es tracta d’un instrument àgil, dinàmic i realista la finalitat del qual és aconseguir en el municipi de Valls una equitat de gènere real i efectiva entre homes i dones, una igualtat integral que traspassi l'àmbit formal de la igualtat de tracte i oportunitats i arribi als nostres imaginaris simbòlics.

 • salut i dones

  MANIFEST PER AL DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER LA SALUT DE LES DONES.

  L'Organització Mundial de la Salut (OMS), en la seva constitució de 1946, defineix la salut com “ l'estat de complet benestar físic, mental i social, i no sols com l'absència d'afeccions o malalties”. La salut implica que totes les necessitats fonamentals de les persones estiguin cobertes: les afectives, les sanitàries, les nutricionals, les socials, les culturals, les espirituals i, hi podríem afegir també, les econòmiques.   El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones sorgeix a partir d'una reunió realitzada després de la V Trobada Internacional Dona i Salut celebrada l'any 1987 a Costa Rica.

 • dones i salut

  MANIFEST PER AL DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER LA SALUT DE LES DONES.

  L'Organització Mundial de la Salut (OMS), en la seva constitució de 1946, defineix la salut com “ l'estat de complet benestar físic, mental i social, i no sols com l'absència d'afeccions o malalties”. La salut implica que totes les necessitats fonamentals de les persones estiguin cobertes: les afectives, les sanitàries, les nutricionals, les socials, les culturals, les espirituals i, hi podríem afegir també, les econòmiques.   El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones sorgeix a partir d'una reunió realitzada després de la V Trobada Internacional Dona i Salut celebrada l'any 1987 a Costa Rica.

 • Posta dones i pau 2017

  MANIFEST PER AL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES PER LA PAU I EL DESARMAMENT.

  Un cop més, ERC se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, que es commemora cada 24 de maig des de l’any 1982, quan centenars de milers de dones es van organitzar contra les armes nuclears i la carrera armamentística.   En un conflicte armat, el 90 % de les víctimes és població civil. D’aquest percentatge, gairebé tot són dones i infants. Durant els conflictes armats, els atacs als drets humans de les dones, com ara l’assassinat, la violació, l’esclavitud sexual i l’embaràs forçat, s’utilitzen com a arma de guerra.

 • Acte de la Vicesecretaria d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones a Sineu

  Mireia Mata, Vicesecretària d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones, juntament amb Mònica Morros, tècnica de la vicesecretaria van participar d’una jornada organitzada per Esquerra Mallorca el passat 18 de març a Sineu. A primera hora del matí, es va duu a terme una reunió de treball interna amb membres d’Esquerra Republicana de Mallorca per tal de fer una presentació del Pla per la Igualtat d’Esquerra Republicana i establir les dinàmiques de treball que es marcaran a partir d’aquest moment en base a les mesures aprovades per Consell Nacional el 17 de desembre de l’any anterior.

 • El Senat aprova per unanimitat una iniciativa d'Esquerra Republicana per suprimir les clàusules antiembaràs

  El Senat ha aprovat per unanimitat una moció d’Esquerra Republicana en què s’insta al govern espanyol a continuar vetllant, en l’àmbit de les seves competències, per prohibir de forma expressa la introducció de les clàusules antiembaràs a les esportistes professionals i amateur, per tal que no puguin ser acomiadades en cas d’embaràs, d’acord amb els convenis i declaracions internacionals. La iniciativa, aprovada per unanimitat a la comissió d'Educació i Esports, reclama també que s’insti, a través del Consejo Superior de Deportes, a les federacions esportives a vigilar i actuar per desterrar qualsevol conducta que sigui contrària a la igualtat efectiva entre homes i dones.

 • MANIFEST DEL 8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES: DONES AMB TOTS ELS DRETS

    De nou, El 8 de març de 2017, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna els 365 dies de l’any i tota i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat.   Des d’Esquerra Republicana i les JERC treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància.

 • Jornada: La República de la igualtat entre dones i homes

  Dijous 2 de març, va tenir lloc la jornada “La República de la Igualtat entre Dones i Homes” en el marc de la campanya participativa “La República que farem” en la què Mireia Mata, Vicesecretària d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones” va presentar els pilars de la República que Esquerra Republicana proposa en aquest àmbit: http://www.larepublicaquefarem.cat/am... Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana, durant la presentació del acte, va assegurar que les dones han de ser arquitectes de la República que farem.

 • Manifest per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes

  En el Dia per a la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, Esquerra Republicana i les JERC denunciem les importants desigualtats retributives que malauradament encara persisteixen, per raó de gènere, al mercat laboral. Reivindiquem la necessitat de la superació d'aquestes desigualtats, ja que atempten contra els drets fonamentals de les dones que la igualtat efectiva entre dones i homes esdevingui una realitat. Actualment a Catalunya, la bretxa salarial se situa en un 26%. Al País Valencià i a les illes, les dades més recents mostren nivells del 24,24% i d'un 15,88% respectivament*.