Esquerra celebra el consens per avançar en la lluita contra la violència masclista i per la igualtat entre homes i dones

Carme Capdevila ha celebrat l’aprovació de la moció que permetrà avançar en campanyes de sensibilització i actuar contra la violència masclista envers les dones que malauradament augmenta amb noves víctimes d’agressions

La diputada d’Esquerra Carme Capdevila s’ha felicitat pel fet que a iniciativa del grup parlamentari el Parlament de Catalunya ha provat una moció que permetrà avançar en les polítiques de sensibilització i lluita contra la violència masclista. Capdevila afirma que ‘la realitat exigeix no baixar la guàrdia en cap moment perquè malgrat els avenços dels últims anys s’estan reproduint situacions de desequilibri entre dones i homes i ara és més necessari que mai seguir apostant per millorar la situació de les dones en tots els àmbits’.

La diputada d’Esquerra ha celebrat ‘la voluntat de consens i de millora que ha permès aprovar un text que permetrà avançar en qüestions claus per a les dones’.

Les noves mesures inclouen millores en la difusió de la línia d’atenció a les dones (900 900 120) i també fer campanyes de sensibilització i preventives contra la violència masclista. Capdevila ha recordat que ‘després d’un any d’haver suspès tots els programes de sensibilització per part del Govern ara és el moment de demanar un calendari per a l’aplicació del programa de prevenció de relacions abusives i que s’abandoni la condició de programa pilot per tal d’estendre’l a tots els centres educatius que ho demanin’. Capdevila afirma que ‘les xifres de dones mortes demanen urgentment invertir un prevenció i sensibilització’.

Capdevila assegura que ‘el que caldria és una llei que impulsi mesures concretes per aconseguir que els poders públics duguin a terme polítiques i actuacions de cara a eliminar les desigualtats home/dona quelcom més que una altra llei d’igualtat, una llei que incideixi i provoqui canvis en profunditat en la nostra societat, i no una llei generalista contra les desigualtats, una llei que elimini les barreres de les discriminacions i els estereotips instal•lats en la nostra societat envers les dones’.

Carme Capdevila ha recordat que acabem de celebrar el dia de la dona i, aquest mes de març, s’ha reiterat la necessitat de continuar treballant per fer desaparèixer les desigualtats que en l’àmbit del treball segueixen discriminant les dones, tant pel que fa al salari , com la prestació de l’atur o la pensió de jubilació. Aquesta reivindicació, segons Carme Capdevila, passa també per llançar des del Govern un missatge clar a les empreses que toleren pràctiques laborals discriminatòries per raó de sexe, i aquest missatge clar es pot fer des de l’incentiu, però també denegant ajuts i subvencions, i el missatge hores d’ara és doblement efectiu perquè la crisi i la reforma laboral està justificant i tolerant un acarnissament envers les dones.