Mobilització pel dret a les dones a decidir sobre el seu propi cos

El Ministre de Justícia del Govern Espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón, va anunciar fa mesos que a la tardor presentarà l'esborrany de la reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs. Els missatges que ens arriben, a cop de titular, fan preveure una retallada i una agressió envers els drets de les dones a decidir sobre el propi cos. Tot fa pensar que la reforma va encaminada a convertir en una llei de terminis, com era fins l’actualitat, en una de supòsits, molts més restrictius que la de l’any 1985, atès que una malformació del fetus no serà supòsit d’avortament.

L’església i els sectors més ultraconservadors, representats pel Partit Popular, pressionen a les dones perquè no avortin i per tant no pensen tenir en compte la seva decisió. El dret al propi cos, i en definitiva el dret a decidir,  ha de prevaldre, jurídicament, envers els dictats morals impulsats pels sectors més carques. Ara més que mai, hem d’alçar la veu i evitar més agressions als nostres drets.

Des de la Secretaria Nacional de la Dona, hem preparat una moció per presentar a tots als ajuntaments, per demanar que no es modifiqui la llei de forma regressiva als drets de les dones, que es despenalitzi l’avortament voluntari dins el Codi Penal i sol•licitar la reducció de l’IVA del mètodes anticonceptius al 4%. No hem de permetre un retrocés en els nostres drets, és per això, que us animo a presentar la moció que podreu trobar a http://blocs.esquerra.cat/dona

El proper 28 de setembre a les 19 h, s’ha convocat una manifestació per demanar la despenalització de l’avortament en el marc del Dia internacional per la despenalització de l’avortament.


Maria Rosa Amoròs
Secretària Nacional de la Dona
dones@esquerra.org