PROU VIOLÈNCIA: Des de incis d'any 4 dones assassinades en mans de les seves parelles o ex-parelles


Esquerra Republicana i les JERC manifestem la nostra condemna pels 4 assassinats ocorreguts aquest 2015 i mostrem la nostra profunda preocupació per una situació que, lluny de millorar, empitjora cada dia.


No ha acabat el gener i ja són 4 les dones assassinades en mans de les seves parelles o ex-parelles, sumats a 2 intents més d'assassinat. Davant aquesta greu situació, tota l’organització expressem el rebuig a tots els tipus de violència masclista i instem la societat a denunciar totes les situacions que atempten contra els drets fonamentals de les dones. Cal la implicació de tota la ciutadania per tal d’acabar amb aquesta xacra social i destinar-hi tots els recursos necessaris per tal de tenir una resposta contundent.


Aquests nous casos posen de manifest una denúncia que venim fent de fa temps sobre la necessitat d'incrementar els recursos en matèria de protecció i seguiment dels casos de violència. El 2014 va fer 10 anys de l'aprovació de la llei espanyola contra la violència masclista, una llei que no ha estat desplegada del tot ni s'hi han destinat els recursos necessaris. De fet, les partides globals contra la violència masclista s'han vist retallades any rere any. Aquesta és una problemàtica que molesta als governs de dretes, que prefereixen girar-li l'esquena i invisibilitzar-la

Des d'Esquerra Republicana i les JERC exigim posar de nou al capdavant de les agendes polítiques la lluita contra la violència masclista. Creiem que és necessari un augment de les partides destinades i la creació de taules expertes per tal de dissenyar estratègies que ens permetin protegir les dones que pateixen violència i fer-ne un acompanyament adequat que també ens permeti dissenyar plans de prevenció i conscienciació destinats sobretot al les persones joves.

També creiem que és urgent que els governs dels Països Catalans impulsin campanyes de difusió de recursos destinats a la protecció de les víctimes, dels telèfons gratuïts d’atenció i de conscienciació sobre la violència masclista entre la població.

Considerem, també, que cal trencar el silenci i els mites respecte determinades conductes de domini, possessió, control i agressivitat per construir uns Països Catalans lliures de violència masclista.

Un altre cop, NO!