Hem estat Clau, Serem Clau

Un cop passat el 27 de setembre, del que encara no hem celebrat prou l'excepcional participació i els grans resultats de l'independentisme en general i de la coalició de la que hem format part en particular, toca tornar a la campanya del dia a dia.
Si per al conjunt de la ciutadania l'oportunitat de començar de zero un nou país és enorme, per a les dones és doblement gran. Volem construir un país més just, i volem de manera molt especial un país millor per a les dones, des de la certesa que un país millor per a les dones és un país millor per a tothom. Conscients de la gran oportunitat de deixar enrere un estat on el patriarcat ha imperat des de fa segles, on la violència de gènere ha estat sovint obviada, on s'ha mirat amb indiferència les flagrants injustícies contra els més febles, ben sovint dones; per anar a una República que mira al nord i les seves societats més igualitàries, hem participat en aquesta campanya amb totes les nostres energies. I tenim la certesa que la nostra aportació ha estat clau en l'enorme participació, en la consecució d'aquests resultats espectaculars per a l'independentisme.
 
Ara volem ser part activa i paritària en el procés constituent de la República. Volem, de manera decidida, tenir igual veu i igual vot a l'hora d'imaginar, dissenyar i consolidar els pilars de la nostra nova societat, i fer-ho des de la pluralitat de gèneres, edats, orígens i condicions, en benefici de tothom. Amb la ferma voluntat de tenir veu pròpia. Per això, el moment és crucial. Per això demanem a les nostres representants a totes les institucions que facin sentir la seva veu, i demanem a totes les dones que participin de manera activa i militant en el procés de construcció nacional que s'inicia aquestes setmanes. Des de cada poble, des de cada barri, de cada entitat o sopar d'amigues. Ens cal la força de totes les dones per guanyar una República que parli en femení.
No hem tingut, com a dones ni com a catalanes, cap oportunitat com aquesta. No la podem deixar perdre. Per nosaltres, per les persones que estimem.Mireia Mata i Solsona

Vicesecretària General de Gestió del Coneixement, Dones i Entorn