Assemblea de Dones: Les dones construïm la República

Cloenda de l'assemblea
Cloenda de l'assemblea
 
Més de 170 dones van assistir el passat 14 de novembre a l'Assemblea Nacional de Dones. L'assemblea es va iniciar amb la presentació de les candidates a les eleccions espanyoles, l'Ester Capella i la Teresa Jordà, juntament amb el Joan Tardà i el Gabriel Rufián.
 
Tot seguit, la Rosa Amorós, Secretària de les dones fins al maig del 2015, i la Mireia Mata, Vicesecretària General d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones, van presentar l'informe de la secretaria i els objectius pel 2016.
 
Enguany, diferents dones van explicar la seva feina en diferents àmbits de treball: La Merche Blanco, regidora de Vilanova del Vallès va explicar la seva tasca a la PAH del Vallès Oriental; l'Eulàlia Massana la seva lluita contrael fracking a Riudaura; la Marie Kapretz va parlar d'enfortir la xarxa de les regidores; Carme Bertral  va parlar de la seva experiència com a doctora d'un CAP; l'Ana Surra va destacar la importància de les noves catalanes en la construcció de la República; finalment, la Najat Driouech Ben Mussa, tècnica d'ocupació de l'Ajuntament del Masnou, va parlar del vel com a símbol identitari i cultural.
 
La cloenda va anar a càrrec de la Marta Rovira, Secretària General, i la Carme Forcadell, Presidenta del Parlament.