A les portes de la campanya de les eleccions generals del 20D

A les portes de la campanya de les eleccions generals del 20D , Catalunya està en un moment tant crucial que, si ens arriben a dir fa uns anys enrere que tindríem a tocar la nova república catalana, pocs hauríem donat crèdit a aquesta possibilitat.

Llavors, molts de nosaltres ens crèiem tan feliços amb la perspectiva d’una reforma de l’Estat espanyol amb estructura federal que conjugués amb justícia les múltiples singularitats que el conformen.

En el context de la recent crisi molts, però que molts de nosaltres, ens hem rendit a l’evidència de que això és impossible, i que els catalans ja hem intentat prou el fet de quedar-nos dintre d’un estat que no ens estima, i que ens desatén i ens menysprea. D’aquesta manera un gruix important de nosaltres ens hem sumat a tots aquells amb aspiracions independentistes que venien de molt lluny. De quan l’independentisme era aleshores inconfessable. I tots junts estem empenyent fort cap a la autodeterminació.

A Madrid vaig a deixar testimoni del que quasi 2 milions de catalans van expressar a les urnes el passat 27S. Vaig, amb tota la il·lusió del món, a deixar molt clar que el poble català, en tot el seu ampli espectre, ha iniciat la desconnexió d’un poder polític espanyol que s’ha dedicat a agredir sistemàticament la identitat catalana. Vaig a dir que volem, i que podem ser. I que la nostra dignitat ja no es trepitja mai més.

Les dones d’ERC hem de vetllat des de bon principi per aconseguir i mantenir en el temps unes institucions que tinguin cura dels interessos d’uns ciutadans que volen viure lliures i en igualtat i hem de neutralitzar la idea d’amenaça que molts ciutadans que se senten espanyols tenen cap al nou país.

Les dones, amb molts valors inherents a la nostra condició, serem essencials per assolir els reptes que se’ns presenten. Ja sigui en negociacions, prenent decisions clau, com actuant de mediadores.  La tenacitat, el compromís, la generositat, l’empatia i tants altres valors femenins ajudaran a assolir els principals reptes que tenim a curt termini.


Ana Hinojosa
núm. 4 al Congrés per Girona