Dones amb tots els drets en una república catalana igual per a tothom.

Des de l’emoció i la satisfacció que comparteixo aquests dies de campanya per formar part de la candidatura d'Esquerra al Congreso de los Diputados de Madrid en un moment tan crucial de la història política de Catalunya, us confesso que un any enrere no m’ho hauria pas ni imaginat. Però les circumstàncies han fet que ocupi el número 6 de la llista amb l’orgull i el compromís de poder ser la veu del meu país a Espanya.

A qui aquests dies em pregunta per què anem a Madrid, els contesto amb una frase d'en Joan Fuster: “la política, o la fas o te la fan”. Hem començat a fer-ho, però encara no hem desconnectat del tot i hem de defensar-nos. No podem permetre que l'estat espanyol ens ofegui amb pors i injustícies, que ens escanyi econòmicament i no ens deixi fer front a la pobresa, que malmeti la nostra educació i la nostra sanitat, que menyspreï la nostra llengua i la nostra cultura. No podem seguir lligats de mans i peus a un estat que respon a la nostra voluntat de ser lliures i a la nostra lluita pel bé social amb amenaces i llençant-nos a sobre el Tribunal Constitucional.

Com la gent d’ERC, vull fer realitat una república catalana al servei de les persones, amb igualtat d'oportunitats, justícia social, accés universal a la salut, l'educació i els serveis socials, la cultura i la informació; que respecti el pluralisme, la participació política i el dret al bon govern. Una república catalana sense corruptes, que estimuli la iniciativa empresarial, que sigui coherent amb l'interès general i el treball digne i que defensi el medi ambient i el patrimoni cultural, històric i natural. Vaig a Madrid amb la resta de companys a defensar el vot dels catalans del passat 27S, a reivindicar la sobirania que exercim al Parlament, a explicar al món que ja hem començat la desconnexió amb Espanya.

 

I les dones som claus en la construcció d’aquesta república catalana, que ha d’acabar el maltractament, la persecució i la invisibilitat que patim des de fa tant de temps. Perquè treballem (des del món professional o el voluntariat) i coneixem aspectes determinants per al nou país: el medi ambient i la sostenibilitat, la gestió del coneixement, l’educació, la sanitat, l’economia, la solidaritat, la conciliació laboral.... tants i tants temes en què hem de tenir més veu. Dones amb tots els drets en una república catalana igual per a tothom.


 


 

Mirella Cortés

Núm. 6 al Congrés per Barcelona