Defensem el mandat democràtic

Article publicat a tribuna.cat http://www.tribuna.cat/opinio/politica-catalana/defensem-el-mandat-democratic-11-12-2015.html

Anem a Madrid, hi anem amb dignitat i per dignitat, com sempre hem fet la gent d’Esquerra Republicana i ara hi anem per defensar els nostres vots, el mandat democràtic del 27S.

A Madrid nosaltres, dones i homes d’Esquerra, som incòmodes perquè no som complaents , perquè no claudiquem i no ens resignem davant tot allò què no ens agrada i volem canviar. Mai hem donat suport a lleis que hagin limitat drets i llibertats, ans al contrari, ens hi hem rebel·lat, ens hi hem oposat i molts cops en solitud. Esquerra s’ha quedat sola combaten lleis que ens empobrien, que laminaven l’escadusser Estat del benestar assolit i limitaven i laminaven el nostre autogovern.

Ara anem a Madrid amb l’esperança què aquesta sigui la darrera vegada , anem a defensar els nostres vots,anem a defensar allà tot el què estem fent aquí. Esquerra hem de ser la corretja de transmissió del procés, perquè tot allò què nosaltres no defensem , reivindiquem ,diguem o fem no ho dirà , defensarà i farà pas ningú i cal que la voluntat majoritària expressada per la ciutadania de Catalunya a les urnes se senti amb veu i vot clar i decidit a les Corts Generals espanyoles.

I nosaltres les dones tenim un paper clau en tot plegat, la política necessita de la nostra mirada, de la nostra manera d’entendre i interpretar el món, de la nostra expertesa. I aquí i ara a les dones s ’ens ha obert una finestra d’oportunitats : la construcció de la República Catalana.

Per tant, les dones hem de ser-hi , hem de ser el procés constituent , hem de ser força de canvi arreu, aquí i allà i siguem-hi i fem-ho com sempre hem fet ,incloent i amb generositat, incorporem al nou país els valors i els sabers de les dones.

Ara, això sí, no renunciem a ser-hi, totes nosaltres amb tota la nostra diversitat i pluralitat i fem possible que la nova República garanteixi el dret de les dones al nostre propi cos, el dret a decidir-ho tot, el dret a viure sense pors i violències, el dret a l’equitat, el dret a tenir igual salari que un home pel mateix treball, el dret a una vida digna i el dret a tot allò que al llarg de la història hem reivindicat, defensat, defensem , reivindiquem i què encara no tenim garantit ,perquè volem i necessitem una societat de dones i homes lliures.


 

Ester Capella i Farré
@estercapella

Número 3 al Congrés per Barcelona