Un bitllet d’anada i tornada

Deia Francisco Umbral: “Si hoy toca hablar de Madrid, digamos que Madrid es una gran ciudad, o por lo menos una ciudad grande”. Aquest polifacètic madrileny dels anys 30 tenia tota la raó del món, la capital de l’Estat espanyol és una ciutat gran en dimensions i gran també en bellesa, és en definitiva la Villa y Corte perfecte per perdre’t tres o quatre dies i contemplar la bellesa i grandesa dels Àustries i dels Borbons mentre et cruspeixes un entrepà de calamars o agafes energia amb unes “porras” de mig metre. Però els republicans independentistes catalans no pensem en aquest Madrid, pensem en un edifici presidit per dos lleons amb cara d’enfadats que hi ha a la Carrera de San Jerónimo.

A 5 dies d’aquest Nadal, és imprescindible que el màxim número de diputades i diputats independentistes ocupem el màxim número d’escons possibles al Congrés espanyol.

El passat 27 de setembre la majoria de la societat catalana va dictar un mandat democràtic inequívoc a les urnes, 72 diputats independentistes d’un total de 135, un mandat per construir en 18 mesos la República catalana.

La gent d’ERC hem aconseguit amb generositat, esforç i carregats d’il·lusió col·locar l’independentisme a la centralitat política d’aquest país, ara, i sortosament, ja som majoria, ara ja tenim un Parlament sobirà. Les dones i els homes d’ERC hem estat durant dècades a primera fila en tots els fronts lluitant per la llibertat del nostre país, ho hem fet convençuts que la nostre gent necessita indiscutiblement la independència del país per viure millor, perquè ningú no pateixi i sobretot per construir una República justa socialment, és evident doncs que aquesta vegada, més que mai i el menys temps possible, també hem de ser en aquest front.

És evident que el paper de les dones en aquest il·lusionant procés ha de ser si o si determinant. Estem construint una cosa nova i justament pel fet de seu nou ens obre la gran oportunitat de fer-ho millor. La Nova República ha de parlar en femení, perquè no es pot entendre una societat moderna, progressista i justa sense la igualtat de gènere amb la màxima transversalitat. Però tot plegat no ho podem fer perquè toca, ho hem de fer perquè la feminització en la presa de decisions és imprescindible per aconseguir l’èxit, perquè el rol de la dona garantirà que el Nou País sigui molt més just en tots els aspectes.

Allà defensarem el vot i la dignitat de tots els ciutadans de Catalunya que fa poc més de dos mesos van dir SI a la llibertat política del nostre país. Allà hem de ser-hi per reivindicar la sobirania que ja exercim. En aquest front hem de ser-hi per explicar a la resta de catalans que encara no estan convençuts, a la resta de la ciutadania espanyola i a la resta del món que ja hem començat a constituir-nos com a República, que ja #SomRepública.

A les comarques gironines sabem que ens sobren raons, tantes com 250.000 per ser a Madrid i aprofitar tots els segons de micròfon que ens brindi la tribuna de la Cambra Baixa i alçats, ferms i amb un somriure d’orella a orella, mirar als fills i als néts d’aquells que un dia ens van robar la República i explicar-los que ja hem començat a recuperar-la.

En definitiva un bitllet d’anada i tornada per dir al món que la democràcia i la voluntat del poble sempre guanya i si hi ha dones la victòria és segura.

Teresa Jordà
@TeresaJorda

Núm. 1 al Congrés per Girona