Junts pel Sí la Cup es troben amb Feministes per la Independència

Aquest matí s’han reunit al Parlament de Catalunya una representació de diputades dels grups Junts pel Sí (Violant Cervera i Montserrat Palau) i CUP-Crida Constituent (Mireia Vehí) amb una delegació del grup Feministes per la Independència.

En aquesta primera trobada, Feministes per la Independència ha lliurat i explicat a les diputades presents diferents documents del treball que han dut a terme, amb diverses propostes prioritàries per aplicar al pla de xoc social, així com el decàleg per aconseguir una república catalana independent i feminista. També han expressat el seu desig de participar activament en el procés constituent del nostre país, amb la preocupació compartida amb les diputades electes, de la necessitat de la visibilització de les dones i de dotar d’efectivitat i recursos les polítiques de gènere en aquesta nova legislatura. Així com la petició del desplegament total de la Llei d’Igualtat.

En la reunió també s’ha constatat la necessitat d’actuació immediata en diversos aspectes, sobretot pel que fa al a violència masclista, i l’oportunitat de teixir xarxes i aliances entre dones més enllà dels partits i coalicions per tal  que la meitat de la població estigui plenament representada i sigui subjecte i objecte de dret i de fet en totes les actuacions polítiques, de forma plural i transversal. Les participants s’han emplaçat a establir noves trobades en el futur immediat i treballar perquè el gènere sigui un motor actiu en la construcció de la república catalana.