Sense demanar permís!

Article d'opinió d'Ester Capella, candidata núm. 3 al Congrés per Barcelona

El 26 de juny tenim unes noves eleccions a les Corts Generals espanyoles, per cert, fruit de l’incapacitat dels partits polítics que pretenen governar a l’Estat espanyol per posar-se d’acord i fer govern.

De nou tornem a fer-nos les mateixes preguntes que ens fèiem al mes de desembre, per què hem d’anar a votar? I què s’ens ha perdut a Madrid?

La gent d’Esquerra Republicana defensem que a votar, hi hem d’ anar sempre. El vot, és l’eina més poderosa que tenim la ciutadania per fer que les coses passin.

I pel que fa a Madrid, Esquerra Republicana hi anem de nou a defensar el vot de les eleccions catalanes del 27S, anem a defensar-hi  el mandat democràtic inequívoc a favor de la construcció de la República catalana, hi anem a defensar totes i cadascuna de les lleis emanades del Parlament de Catalunya, lleis legítimes aprovades per un Parlament legítim i  sobirà. Lleis  que són impugnades pel govern de l’Estat espanyol davant del Tribunal Constitucional que les suspèn i que amb això no fan altra cosa que impedir que les institucions catalanes puguin donar resposta a les necessitats de la ciutadania, a les situacions d’emergència social com és la lluita contra els desnonaments i la pobresa energètica o la capacitat de recaptar més impostos per redistribuir millor la riquesa i fer possible una millor sanitat, una escola de qualitat , garantir l’Estat del benestar.

A Madrid també hi defensarem el Govern de Catalunya que no fa altra cosa que complir amb el mandat democràtic del 27 de setembre.

I pel que fa a la feina que Esquerra Republicana hem fet a Madrid aquesta curta legislatura, nosaltres hem defensat els valors republicans, els drets civils i les llibertats públiques demanant la derogació de la Llei Mordassa, la derogació de la cadena perpètua, la despenalització del dret legítim del dret de vaga i hem defensat la recuperació dels drets socials instant la derogació de la reforma laboral, tant la que va fer el PSOE ajudat per CiU i PP, com la darrera del PP, hem defensat un salari mínim interprofessional de  1000€/mes.

Hem defensat el dret a una educació de qualitat demanant la derogació de la llei Wert (L.O.M.C.E.) aquella que busca espanyolitzar als nostres nens i nenes i que no troba important  l’estudi de la filosofia i altres disciplines.

I no hem oblidat el  territori, el medi ambient i les infraestructures, per això hem instat la prohibició del fracking, hem defensat el riu Ebre demanant  la derogació del Pla Hidrològic Nacional , soterrament de vies, entre altres iniciatives més.

Les dones i homes d’Esquerra Republicana anem a Madrid i els hi diem que tenim dret a ser allò que les catalanes i els catalans vulguem ser,  que tenim drets i que els exercirem sense demanar permís per què som a un no res de ser-ho tot i tenir-ho tot.

Ester Capella, candidata núm. 3 al Congrés per Barcelona