Volem la República catalana per a la dignitat de les dones

Article d'opinió d'Ana Hinojosa, candidata núm. 4 al Congrés per Girona

Moltes són les qüestions que aquests dies es parlen en debats i fòrums polítics, molts són els temes - econòmics, corrupció, regeneració democràtica, atur, pensions, referèndums sí,  referèndums no, etc...- però molt poques vegades es parla de la igualtat entre gèneres i del paper de la dona en una societat moderna com és la nostra i quin paper ha d’ocupar en la República a esdevenir.
 
Només la gent d’ERC som conscients del paper que ha de jugar la dona en la nova república, i com s’ha dignificar la seva presència institucional, salarial, ocupacional, directiva, en l’àmbit familiar, i com hem de lluitar de forma coratjosa per eradicar la xacra de la violència masclista, que cada any es cobra moltes víctimes mortals a casa nostra també.
 
Les dones d’Esquerra volem la República Catalana per dignificar les dones, perquè sense una nova Catalunya regenerada on les relacions siguin de tu a tu, no aconseguirem la igualtat real i efectiva de les dones.
 
Per això ERC crida als quatre vents la República ja:
 
-       Per construir una Catalunya Social potent, on les dones puguin gaudir dels mateixos drets socials, laborals, salaris que els homes, on la maternitat no sigui excusa per frenar la projecció professional de la dona ni per enviar-la a casa a tenir cura dels fills. I alhora pugui gaudir d’ella.
 
-       Per construir una Catalunya més justa i igualitària, on totes les tasques, siguin les que siguin, en l’àmbit públic o privat, siguin repartides i equiparades d’igual forma entre dones i homes.
 
-       Per  construir una Catalunya més democràtica, on les dones estiguin representades en totes les institucions del país, perquè no podem tenir una democràcia plena, si una de les parts d’aquesta no pot accedir a participar d’ella.
 
-       Per construir una Catalunya econòmicament solvent. Hem de facilitar tot el que calgui perquè tothom, sense distinció de res, que tothom pugui tenir les mateixes oportunitats de créixer com a persones, d’aportar idees i d’ajudar a tirar endavant el país, les empreses...
 
Per això és tant important fer unes bones polítiques d’ocupació, de formació en l’àmbit del treball, i d’incidir particularment en potenciar aquells sectors que avui en dia són més vulnerables, com són els joves i les dones.
 
Volem una República on les dones cobrin igual que els homes per fer el mateix, que tinguin les mateixes oportunitats de projecció professional, i que no hagin de demostrar més simplement per ser dones.
 
Però alhora, no volem semblar homes amb vestimenta de dones, volem ser nosaltres mateixes, no volem renunciar a res, volem continuar sent dones, mares, iaies, filles... però amb igual condicions que els homes simplement per ser homes.
 
Per això, que no és poc, i per a moltes altres coses, volem la República ja, perquè segur, estem convençudes, que suposarà la dignificació de les dones i de la societat.
 
I a més, com a dones volem aportar el nostre granet de sorra a la contribució d’aquest nou país. La nova república necessita la visió de les dones perquè ningú com nosaltres sabem el que és lluitar, lluitar i lluitar en tots els àmbits pels demès.Som solidàries per convicció, valor tan perdut i tan important que caldrà emfatitzar en la nova República.
 
República té nom de dona, i Catalunya també, doncs no pot ser d’una altra manera, que aquesta nova república catalana que està naixent miri cap a les dones.
 
Ana Hinojosa, candidata núm. 4 al Congrés per Girona