Barcelona aplicarà mesures urbanístiques amb visió de gènere a proposta d'ERC

La proposta preveu aplicar criteris de gènere en l'adjudicació de concursos, entre d'altres mesures

La Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta d'ERC per aplicar mesures d'urbanisme de gènere a la ciutat. La proposició, que ha tirat endavant amb els vots d'ERC, BeC, PSC i CUP, preveu incorporar a partir del gener vinent criteris de gènere a l'hora de valorar tècnicament l'adjudicació de concursos. A més, també es realitzarà en un màxim de 6 mesos un mapa de punts negres de la ciutat pel que fa a l'urbanisme de gènere i s'establiran criteris d'intervenció.

D'altra banda, la proposta dels republicans preveu assignar una figura responsable d'urbanisme de gènere a l'Ajuntament i formar els tècnics municipals per incorporar aquesta perspectiva en la planificació urbana de la ciutat.

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha defensat la proposta assegurant que "l'urbanisme no és neutre, i que encara es pensen els espais vinculant només els homes a l'espai públic". "Hem de repensar la manera com dissenyem urbanísticament la nostra ciutat i els espais que en formen part", ha conclòs.