Per una República de Dones lliure de Violència

Fa uns dies em van passar l'enllaç del curtmetartge "El Orden de las Cosas ", curt que es passaria a Valls el 25 de novembre a la tarda, per commemorar el Dia Internacional per l'eliminació de la Violència envers les Dones, en l'acte que organitza la Secretaria de les Dones d'Esquerra al Camp de Tarragona.

Em va semblar un esplèndid curtmetratge. Parla de Júlia, sempre dintre d'una banyera, trista, plorosa atemorida. Ens mostra una de les mil formes de violència masclista, de la por de les dones maltractades. Però també ens parla de què les coses poden canviar, que l'ordre de les coses es poden invertir.

La violència de genere ha sigut i continua sent un delicte ocult. La consideració que les dones son objectes de propietat dels seus marits encara existeix per increïble que ens sembli. Aquest recurs a la violència està present en tots els països del món, i en alguns la seva situació és veritablement desesperada.

El principal camí per acabar amb la violència de gènere és la prevenció. Això inclou un canvi en la forma de veure les relacions entre dones i homes, un qüestionament dels rols socials. Aquests canvis han de partir de les persones adultes amb l'objectiu que es transmetin eficaçment a nens i nenes.

Hem d'invertir l'ordre de les coses!

Hem de finalitzar el "aguanta, ja saps com són els homes"!

Hem d'eliminar els maltractaments tant físics com psíquics!

I quan s'hagi fet tot això.....llavors podrem canviar l'ordre de les coses i construir una nova vida.
#LliuresDeViolències
 
Beatriz Mayordomo
Secretaria de les Dones d'Esquerra Camp de Tarragona