S’aprova per unanimitat el Pla per la Igualtat d’ERC

Dissabte passat, en el marc del Consell Nacional d’Esquerra Republicana, es va aprovar per unanimitat el Pla per la Igualtat del partit.

Amb la reelecció d’Oriol Junqueras i Marta Rovira a la direcció del partit, es va establir el mandat de treballar per feminitzar el partit i fer-lo feminista. En aquest sentit, ara fa més d’un any es va engegar un procés participatiu que tenia com a objectiu entendre la realitat de les dones de l’organització així com les necessitats amb les què es trobaven.

Després de 21 grups de discussió per tot el territori català i gairebé 300 persones participants d’aquests es va elaborar una diagnosi complerta que es va transformar en mesures i actuacions concretes conformant així el Pla per la Igualtat Intern.

Dissabte es va donar el tret de sortida a la implementació d’aquest i fou un reconeixement a la feina feta, no només per les persones encarregades d’elaborar el pla actual, sinó de la feina de totes les dones que les han precedit i que han aconseguit que el partit, avui en dia, s’hagi compromès d’una manera tant clara com ho ha fet per la igualtat de dones i homes. La Vicesecretària General d’Entorns, Gestió del Coneixement i Dones, Mireia Mata, va ser l’encarregada de fer aquest reconeixement a les anteriors Secretàries de les Dones: Carme Porta, Maria Pilar Dellunde, Pilar Vallugera, Georgina Oliva, Ester Alberich, Ma Rosa Amorós juntament amb la primera i l’actual presidenta de l’Assemblea Nacional de Dones, Rosa Abelló i Nani Altimiras respectivament.

Queda molt camí per recorre però no hi ha dubte que tota l'organització no escatimarà esforços en fer d’un objectiu tant just i legítim, quelcom real i palpable.

Seguim treballant per una República de dones i homes lliures!
 
Mònica Morros Serra, tècnica responsable de limpuls del Pla per la Igualtat.