ERC Dones organitza una visita amb entitats catalanes al Parlament Europeu

Visita al Parlament Europeu
Visita al Parlament Europeu

Els dies 24 i 25 de gener, des de la Vicesecretaria d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones d’Esquerra Republicana conjuntament amb l’oficina de l’eurodiputat Josep Maria Terricabras, es va convidar al Parlament Europeu a diverses entitats catalanes que treballen pels drets de les dones.
A nivell català i de les Illes Balears hi van assistir representants d’On són les Dones, de l’Observatori de Dones als Mitjans de Comunicació, de la sectorial de dones de l’ANC, de Dones Juristes i de les JERC. Totes elles van tenir loportunitat de participar en unes jornades que pretenien posar en contacte la tasca de les entitats catalanes amb entitats referents europees que també dediquen la seva activitat a vetllar per una igualtat de gènere real (European Women’s Lobby, International Planned Parenthood Federation i l’àrea d’igualtat de gènre del Council of European Municipalities and Regions).
En un segon acte, es va presentar l’informe “La situació de les Dones Refugiades a Europa, l’Estat espanyol i Catalunya” impulsat des de l’oficina de l’eurodiputat i elaborat pel Centre Mauritius Coppetiers (per l’assessora Helena Castellà) i des de la Fundació Josep Irla. En la presentació del informe hi van participar el director de l’European Free Alliance, la coordinadora de SICAR, la directora executiva de Mellisa Network i la fundadora de Luftbrücke Irak. L’estudi fa una diangosi de la situació a través d’un estudi de la legislació i a través del paper de les entitats cerca quins són els espais de millora per garantir els drets d’aquestes dones.
En totes les trobades també es va comptar amb la participació dels eurodiputats Jordi Solé i Josep Maria Terricabras que van explicar la tasca del Parlament Europeu en matèria d’igualtat de gènere i concretament la feina feta i per fer dels nostres representants en aquesta línia.
Seguim treballant per un món i una Europa de dones i homes lliures.