Acte de la Vicesecretaria d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones a Sineu

Mireia Mata, Vicesecretària d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones, juntament amb Mònica Morros, tècnica de la vicesecretaria van participar d’una jornada organitzada per Esquerra Mallorca el passat 18 de març a Sineu.
A primera hora del matí, es va duu a terme una reunió de treball interna amb membres d’Esquerra Republicana de Mallorca per tal de fer una presentació del Pla per la Igualtat d’Esquerra Republicana i establir les dinàmiques de treball que es marcaran a partir d’aquest moment en base a les mesures aprovades per Consell Nacional el 17 de desembre de l’any anterior.
En una segona fase es va duu a terme un acte obert al públic, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sineu, en el qual es va posar sobre la taula la situació de les dones i les diverses discriminacions que pateixen en tots els àmbits de la societat. Mireia Mata va assegurar que una societat democràtica necessita tenir la igualtat entre dones i homes com un dels pilars bàsics ja que no només és una millora per a les dones sinó que constitueix una millora per tota la societat. Va destacar un gran nombre de xifres que evidenciaven la discriminació per raó de gènere, entre elles els alts nivells de bretxa salarial que colpeixen el nostre país.  
En la mateixa línia Mònica Morros va fer una pinzellada en l’evolució de les polítiques d’igualtat i com aquestes s’han anat transformant fins a tenir com a punt de mira la transversalitat de la mirada de gènere en totes les actuacions que es duguin a terme.
El públic va poder participar del acte amb un extens torn de paraula a on es van traslladar preguntes i propostes en relació a la temàtica explicada.