Posicionament d’Esquerra Republicana envers la violació en grup d’una menor a Manresa

Posicionament d’Esquerra Republicana envers la violació en grup d’una menor a Manresa
Posicionament d’Esquerra Republicana envers la violació en grup d’una menor a Manresa

Des d’Esquerra Republicana rebutgem contundentment la violació en grup de sis homes a una dona menor de Manresa.

 

La sentència pionera per agressió sexual amb intimidació als membres del grup conegut com «La Manada» ha de servir per establir un precedent. Aquest cas, amb certes similituds i amb l’agreujant que la víctima és una menor, posa de manifest la impunitat amb la qual s’estan donant aquestes actuacions.

 

Exigim la revisió del Codi Penal perquè s’incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i basades en relacions personals de dominació per part de l’home i de submissió de la dona que són tradicionalment patriarcal. A més, demanem que la Fiscalia canviï la qualificació dels fets d’abús sexual a agressió amb intimidació.

 

Perquè mantenir els fets com abús sexual, deixa impune aquestes actuacions i desacredita la versió de la víctima posant al centre del debat la forma d’actuació de la dona que pateix la violència i no pas de les persones que l’exerceixen.

 

Només Sí és Sí! Cap violació és justificable o interpretable. En cap cas.

 

Volem seguir construint una societat de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estigui legitimada sinó que es condemni i es rebutgi.

 

Animem a totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir lluitant i mostrant el seu rebuig a aquests tipus d’accions i el seu suport a les dones i familiars supervivents de les violències masclistes perquè volem ser lliures, no valentes.