Condemnem l’assassinat masclista a Terrassa

Condemnem l’assassinat masclista a Terrassa
Condemnem l’assassinat masclista a Terrassa

Des d'Esquerra Republicana condemnem l'assassinat ocorregut a Terrassa i rebutgem la violència exercida sistemàticament envers les dones.

 

Aquesta setmana s’ha tornat a posar de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement pel fet de ser dona.

 

Avui dia estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba amb una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació i que en alguns casos acaba, com a Terrassa, en feminicidi. Com diu la Presidenta del Parlament injustament empresonada, Carme Forcadell, la violència masclista s’ha de combatre perquè és un afer d’Estat.

 

Volem mostrar el nostre condol a les seves persones estimades i manifestem la nostra voluntat de continuar sumant esforços per eradicar aquesta xacra social, que només es podrà combatre amb la formació als joves, la prevenció i els canvis judicials de caràcter estructural.

 

 

Recordem que No és No i que Només Sí és Sí.