22 de Febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre dones i homes

22 de Febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre dones i homes
22 de Febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre dones i homes

En el Dia Europeu per a la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, Esquerra Republicana i el Jovent Republicà denunciem les importants desigualtats retributives que malauradament encara persisteixen, per raó de gènere, al mercat laboral. Reivindiquem la necessitat de la superació d'aquestes desigualtats, ja que atempten contra els drets fonamentals de les dones i impedeixen que la igualtat efectiva entre dones i homes esdevingui una realitat.

Actualment a Catalunya, segons últimes dades publicades per l’informe Bretxa i desigualtats salarials de gènere a Catalunya elaborat pel sindicat UGT, la bretxa salarial se situa en un 23,4%*. Segons les dades més recents, a la Catalunya Nord és del 12,7%. Al País Valencià i a les illes, les dades més actuals mostren nivells del 25,5% i d'un 16,33%, respectivament.

Les dones pateixen una discriminació directa al mercat laboral que pren formes diverses. A banda de la desigual retribució per la mateixa feina, les dones han de fer front a estereotips masclistes que les consideren més o menys capacitades per desenvolupar una determinada tasca pel simple fet de ser dones. Com podria ser, percebre-les més vàlides per desenvolupar totes aquelles feines que es relacionen amb l'àmbit de la cura, per exemple. Feines que a més a més, erròniament estan poc valorades socialment i econòmicament.

Totes aquestes situacions, juntament amb la manca de corresponsabilitat en les tasques de cura domèstica, que generen prejudicis envers les dones i la maternitat i uns horaris que no permeten una veritable conciliació de la vida laboral i familiar, dificulten l’àcces de les dones en el mercat laboral o en dificulten la seva vida associativa, cultural, política,etc.

Cal doncs, implicació i un veritable compromís social i polític per aplicar mesures legislatives, de control i de transparència, dirigides a combatre la discriminació en l'accés a l'ocupació i en la retribució econòmica, en la promoció professional, la segregació ocupacional i la conciliació de la vida familiar i laboral.

La igualtat real o efectiva entre dones i homes ha de ser molt més que una simple declaració d’intencions. La República Catalana només serà justa amb Justícia Social i Igualtat.

 

Mateixa feina, mateix salari!

- Informe Evolució de la bretxa salarial de gènere (2019): https://govern.cat/govern/docs/2019/02/20/11/04/38afe97a-955b-41b5-9150-96b869c85d91.pdf