La història de la Carme Forcadell i el seu bolígraf lila

#futurentintalila

La història de la Carme Forcadell i el seu bolígraf lila
La història de la Carme Forcadell i el seu bolígraf lila

La presidenta Carme Forcadell, ara injustament empresonada a Mas d’Enric, no ha deixat de treballar per la igualtat entre preses i per la millora dels drets de les dones internes. A la presó, escrivia les cartes a l’exterior amb un bolígraf de tinta lila, el color del feminisme. Un dia, acabat el bolígraf, el va llençar a la paperera. I al cap d’una estona, el va veure en mans d’una companya reclusa que intentava, en va, escriure-hi. Quan la Carme li va preguntar què feia, ella li va respondre que volia, com ella, escriure en tinta lila i feminista.

La presidenta, veient que a partir d’aquest gest podia encomanar l’empoderament real de les dones a partir de l’escriptura, va demanar que li portessin a Mas d’Enric una caixa plena de bolígrafs liles per poder-los repartir a totes les preses.

Volem fer, amb aquests bolígrafs, un tribut a la nostra estimada Carme Forcadell i Lluís. I també a totes les dones exiliades i represaliades. No només no les volem en l’oblit, sinó que les reivindiquem com a part activa i imprescindible del nostre present i del nostre futur.

 

Amb motiu d’aquesta història, milers de bolígrafs liles són entregats a dones d’arreu del país. Per fer de cadascuna de les nostres paraules escrites en tinta lila, dels teus gestos, de les teves decisions, compromisos per al futur de República Feminista que anhelem.

 

Gràcies per compartir-ho!

T’animem a veure i participar amb el hashtag #futurentintalila