CARTA La Carme Forcadell respon a la sentència del Tribunal Suprem

La presidenta Carme Forcadell escriu una carta a la militància després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, que la condemna a 11 anys de presó

CARTA La Carme Forcadell respon a la sentència del TS
CARTA La Carme Forcadell respon a la sentència del TS

Estimades amigues i amics no puc deixar passar aquesta oportunitat per agrair-vos tot el que heu fet per nosaltres. Gràcies, moltíssimes gràcies a totes les persones que ens heu donat suport, a les que us heu manifestat per demanar la nostra llibertat, a les que heu vingut davant de les presons, a les que ens heu escrit, a les que heu patit amb nosaltres i us heu alegrat quan hem tingut petites alegries, com el naixement del fill d’en Jordi Cuixart i del meu nét, sou unes persones tan extraordinàries que em feu sentir orgullosa.

Ara, després de quatre mesos de judici i de quatre mesos d’espera, ha sortit la sentència. Sempre hem dit que l’única sentència justa seria l’absolució, però sabíem que no ens absoldrien, perquè el nostre judici ha estat un judici polític que ha de servir d’escarment perquè ningú gosi qüestionar la unitat d’Espanya. Nosaltres ho vam fer, pacíficament i democràticament, perquè a Catalunya hi ha una part important de la població i una majoria parlamentària que així ho volia i els representants polítics no podem fer res més que complir el mandat democràtic de les urnes.

En el meu cas, he estat durant 19 mesos a la presó i no sé quant més hi hauré de ser, per haver estat presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana des del mes d’abril del 2012 fins al mes de maig del 2015, perquè l’ANC va despertar el nostre somni de llibertat i va organitzar les manifestacions més importants, massives i espectaculars de Catalunya. Si hagués estat jutjada com a presidenta del Parlament, si hagués estat jutjada per haver admès a tràmit lleis i resolucions considerades inconstitucionals, com els meus companys i companyes de Mesa, seria jutjada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè vam votar exactament el mateix, els nostres vots van valer exactament el mateix i tots estàvem protegits per la inviolabilitat parlamentària.

Sempre he defensat la sobirania del Parlament, la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa de tots els diputats i diputades. Al Parlament s’hi ha de poder parlar de tot, no hem de permetre que hi entri la censura, perquè la llibertat d’expressió és l'essència de la democràcia. El meu delicte és haver donat veu als ciutadans i ciutadanes que volien que Catalunya esdevingués un estat independent.

Tal com vaig dir al judici em van jutjar per qui sóc no pel que vaig fer, m’han aplicat el dret penal d’autor, vaig anar a la presó i sóc a la presó perquè sóc la Carme Forcadell Lluís, no per haver estat presidenta del Parlament.