“Feminitzar la política no és una opció, és una necessitat imperiosa”

Crònica Input "Feminitzar la política" campanya 10N

“Feminitzar la política no és una opció, és una necessitat imperiosa”
“Feminitzar la política no és una opció, és una necessitat imperiosa”

La candidata al Congrés, Carolina Telechea, ha assegurat que cal avançar en una “nova forma de fer política, més cooperativa i amb més diàleg. Feminitzar la política no és una opció, és una necessitat”, ha explicat la republicana. En el marc d’un acte organitzat per les dones d’Esquerra Republicana a Viladecans, una trentena de càrrecs electes republicanes ha reivindicat els lideratges femenins i feministes per poder trobar una solució al conflicte polític i en fer camí cap a la República catalana. “Hem vist com baralles estèrils entre mascles porten bloquejant la democràcia massa temps a l’Estat espanyol”, ha afirmat Telechea.

Per la seva banda, la candidata al Senat, Mirella Cortès, ha posat l’accent en la denúncia als sistemes judicials patriarcals i en la violència masclista: “Cal assegurar que no hi ha més manades ni més jutges que deixin desprotegides a les víctimes”. I ha afegit: “Cal actuar amb contundència amb respostes unívoques de rebuig a aquells que fan apologia de la violència masclista. No pararem fins eradicar-la”, ha reblat.

Telechea i Cortès també han aprofitat per recordar que les eleccions del 10 de novembre són una oportunitat per derrotar l’Estat espanyol i, també, el masclisme. A més, han llegit dues cartes de les republicanes injustament empresonades, Dolors Bassa i Carme Forcadell. Així, la consellera Bassa ha destacat que "la República sense la implicació i el compromís de les dones no serà possible. Estem preparades i ens hem d’alçar". I Forcadell ha posat l'accent en la importancia de la lluita feminista: "No podrem avançar ni com a país ni com a societat si no avancem en la lluita feminista".

L’acte ha volgut evidenciar la nova manera de fer política que reclamen les dones republicanes amb una asseguda amb ciutadans i ciutadanes i les dones electes del partit. Hi han participat diputades al Parlament, al Congrés, senadores, alcaldesses i regidores.

 

Article orginial: https://www.esquerra.cat/ca/telechea-esquerra-erc-feminitzar-politica-necessitat-imperiosa