4a Convenció de Dones d'Esquerra Republicana. Telemàtica, 30 d'Abril de 2020

500 dones van participar de la convenció telemàtica

4a Convenció de Dones d'Esquerra Republicana. Telemàtica, 30 d'Abril de 2020
4a Convenció de Dones d'Esquerra Republicana. Telemàtica, 30 d'Abril de 2020

Estem vivint una crisi humanitària que ens obliga a replantejar el món tal com el coneixíem abans d’aquesta pandèmia. Una de les qüestions que s’ha posat sobre la taula, és que ara que s’ha pogut aturar bona part del sector productiu, les cures han estat essencials per fer front a aquesta situació d’emergència. Paradoxalment, però, es tracta d’un dels sectors amb menys reconeixement social i econòmic. És per això que creiem que cal aprofitar el moment actual com una oportunitat per replantejar el model social i econòmic de la nostra societat. En termes de coresponsabilitat, les tasques de cura han de deixar de ser problemes individuals o domèstics per passar a ser problemes socials, que han d’enfrontar-se en un marc igualitari i on totes les parts han d’assumir la seva part de responsabilitat social, tant els homes i les dones com les empreses i l’administració.

Des d’Esquerra Republicana tenim clar que hem de situar l’Economia de la Vida al centre i per això hem celebrat la IV Convenció de Dones d’Esquerra Republicana, la primera virtual, en què 500 dones vam debatre sobre aquestes qüestions.

Al llarg de la trobada, la Fina Rubio, presidenta de la Fundació Surt; la Sara Cuentas, experta en gènera, interseccionalitat i Drets Humans; i la Flavia Ovejero, fundadora del sindicat Cuidadores sense Papers, ens van contextualitzar la crisi, ens van explicar experiències personals i ens van posar sobre la taula algunes mesures necessàries per combatre aquesta situació, on les dones som les més afectades.

Vam comptar amb la participació activa de la secretaria general, la Marta Rovira i la Consellera de Salut, l’Alba Vergès que ens va donar un missatge molt clar, Hem de valorar el moment actual com una oportunitat per replantejar el model social i econòmic de la nostra societat i posar al centre la vida.

#ConvencioDonesERC                     #DonesRepublicanes