Assemblea Nacional de Dones d'Esquerra Republicana. Telemàtica, 30 de juny de 2020

Assemblea Nacional de Dones d'Esquerra Republicana. Telemàtica, 30 de juny de 2020
Assemblea Nacional de Dones d'Esquerra Republicana. Telemàtica, 30 de juny de 2020

Avui (Ahir), 30 de juny, les dones d'ERC teníem una esperada cita anual. Un espai on cada any ens trobem amigues, simpatitzants i militants per valorar la feina feta i per proposar-nos reptes per a seguir feminitzant i feministitzant tant el partit com la política en general. I, no ho oblidem, per seguir construint el camí cap a una República que, entre altres coses, ha de ser Feminista. Això és l'Assemblea Nacional de Dones d'Esquerra Republicana.

Malgrat que s'havia d'haver celebrat a Tàrrega, l'hem hagut de celebrar de manera virtual; però, no per això, amb menys il·lusió. A banda de poder-nos veure i compartir preocupacions i projectes –aquest any amb 400 inscripcions i gairebé 300 companyes connectades– les dones hem escollit la nova Mesa i a dues co-presidentes honorífiques molt especials. I hem pogut començar l'assemblea escoltant les paraules de la Carme Forcadell i de la Dolors bassa, que ens han fet emocionar molt!

La Marta Vilalta i Torres, Secretaria General Adjunta del nostre partit, ens ha donat la benvinguda tot agraint la feina a Nani Altimiras i Rovira, la presidenta sortint, i encoratjant la nova Mesa a seguir treballant per transformar la realitat i fer "polítiques liles", posant la mirada de gènere en tota acció política, des del món municipal al nacional. La Vicesecretària General de les dones, la Raquel Sans i Guerra, ens ha presentat el Pla de treball pels propers 4 anys. Un pla que fa èmfasi en la revisió, en l'elaboració i en el desplegament del Pla d'Igualtat també com a organització de treball; el pla també inclou la feminització del partit i de la militància, la revisió del Protocol contra l'assetjament, la formació de gènere pels militants i pels càrrecs electes, la visibilització de les dones del partit i l'agenda feminista.

La presidenta sortint ha fet una valoració de la feina feta a tot el territori durant aquests últims anys amb la Rosa Abelló i Borràs i la Meritxell Benedí i Altés, especialment fent créixer l'Assemblea i aprovant el seu reglament. Amb Mireia Mata es va aconseguir una vicepresidència de les dones amb un pes considerable a l'Executiva Nacional, es va elaborar un Pla d'Igualtat (que va ser aprovat per unanimitat), incorporant el concepte de les llistes cremallera i la representació paritària, un protocol intern contra l'assetjament i es va enfortir la xarxa de Secretàries de les Dones a les Seccions Locals, així com aconseguir que l'Assemblea Nacional de les Dones sigui una cita anual de país.

Enguany hi havia un punt especialment emocionant per a totes, perquè hem volgut visualitzar les preses polítiques creant la figura de les co-presidentes honorífiques, la Carme Forcadell i la Dolors Bassa han estat escollides per unanimitat.

La nova Mesa de l'Assemblea Nacional de Dones ha estat escollida amb un total del 97% de vots a favor.