Els pressupostos més feministes de la història de la Generalitat de Catalunya

Els pressupostos més feministes de la història de la Generalitat de Catalunya
Els pressupostos més feministes de la història de la Generalitat de Catalunya
  • El doble de pressupost contra les violències masclistes
El Departament, a través de la Secretaria de Feminismes, duplica el pressupost per a la prevenció, l’atenció i la reparació de les violències masclistes, amb una partida específica de 30,5M€.
 
Reforçarà la xarxa d’atenció i recuperació a les dones que han patit violències masclistes, com ara els Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), amb 18,3M€, la xarxa dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), amb 5,3M€; l’Estratègia Nacional de Prevenció de les Violències Masclistes, amb 272.000€, i l’elaboració de protocols i documents sobre el tractament de les violències masclistes en àmbits específics, amb 100.000€.
 
Aquests pressupostos també suposen reforçar les polítiques de dones amb una dotació específica de 10.6M€ per a l’Institut Català de les Dones, que manté el pressupost tot i que ja no gestiona la planificació i gestió de les polítiques d’abordatge de les violències masclistes (actualment competència de la Secretaria de Feminismes). Així, recupera múscul econòmic per reforçar l’estratègia de transversalitat, l’avaluació del Pla estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere, l’enfortiment de l’Observatori de la Igualtat de Gènere i l’acompanyament a les polítiques municipals i d’entitats d’igualtat de gènere.
 
  • Es reforcen les polítiques per la igualtat i contra les discriminacions

Els pressupostos dediquen una partida de 19,3M€ contra la discriminació i en defensa dels drets humans. D’aquesta forma, es triplica la dotació en polítiques LGBTI+, amb 4,5M€. El 2022, es destinaran 3,2M€ a la xarxa d'oficines del Servei d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI); prop de 350.000€ a la convocatòria de subvencions a entitats que treballen pels drets LGBTI+ i 150.000€ s’invertiran en el Pla Interdepartamental de Polítiques Públiques LGBTI+.

Entre altres accions previstes per aquesta legislatura destaca la inversió en la Xarxa d’acollida i migració, amb un pressupost de 5,6M€; la partida destinada a la convocatòria de subvencions adreçades a entitats dedicades a l’acollida, alfabetització i prevenció del racisme, amb prop de 4M€, i el desplegament territorial de l’Oficina per la Igualtat de Tracte i No-Discriminació, al qual es destinaran 100.000€.

  • El dret a tenir temps, a les cures i a la conciliació irromp en les polítiques d’igualtat

Amb els pressupostos de 2022, Igualtat i Feminismes reforçarà amb 26M€ les polítiques per garantir el dret a tenir temps, així com el dret a les cures i a la conciliació, depenent també de la Secretaria d’Igualtats. En concret, es destinaran prop de 21M€ al serveis de cures (per a infants d’entre 0 i 14 anys) i a les bosses d’ocupació d’aquests serveis. La conselleria també potenciarà el procés d’acreditació professional de les persones dedicades a l’àmbit de les cures; per acomplir aquest objectiu s’hi destinaran 2,3M€ al llarg de 2022.

 

Sala de premsa Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya
 
Enllaç noticia original: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/415444/igualtat-i-feminismes-presenta-els-pressupostos-mes-feministes-que-ha-tingut-mai-la-generalitat